Miljötransformatorer – Hjärtat i Helsingborgs nya multiarena

I Elinstallatören nummer 3-2012 kan man läsa om bygget av Helsingborgs nya multiarena. Eftersom Helsingborgs kommun satsar på en hög miljöprofil, så är det viktigt att alla delar i anläggningen är så miljöanpassade som möjligt. Det gläder oss därför extra mycket att man valt vår miljötyp av transformatorer för att driva anläggningen.

Transformatorerna, som är gjuthartsisolerade, kännetecknas av låga effektförluster och låg ljudnivå. De är (naturligtvis) också helt fria från olja och andra miljöfarliga vätskor.

– Vi har sålt den här typen av transformatorer i många år nu, säger Staffan Altback på Unitrafo, men det är först på senare år som vi sett en trend mot att allt fler väljer miljöanpassade typer av transformatorer. Och förutom miljövinsten, så har de flesta insett att prisskillnaden är så liten jämfört med standardtransformatorer, att man normalt tjänar in det något högre priset på ett eller par år. Resten av transformatorns livslängd är det alltså ren vinst att använda ett miljöanpassat alternativ, avslutar Staffan Altback.

Läs mer om våra gjuthartsisolerade transformatorer.
Läs mer om Helsingborgs nya arena i Elinstallatören.