Tillbehör för transformatorer

Ibland är det inte alldeles enkelt att få tag på transformatortillbehör genom tillverkare eller andra traditionella kanaler. Därför har vi tagit fram ett standardsortiment av tillbehör som passar de flesta transformatorer. Nedan finner du exempel på de vanligaste tillbehören. Om du inte hittar vad du söker, kontakta oss så hjälper vi dig.

Tempvakter

Diverse tempvakter för de flesta typer av transformatorer, exempelvis:

  • Analog signaltermometer med två kontakter för larm respektive utlösning. (Finns även i utförande med fler kontakter för till exempel fläktstart.) Finns i utförande för både olje-, torr- och gjuthartsisolerade transformatorer.
  • Digital tempvakt med kontakter för PT100-givare. TECSYSTEM, typ T-154 eller likvärdig. OBS! Vi säljer även lösa PT100-givare inklusive isolerrör.

Fläktar för forcerad kylning – 30% högre effekt!

Om du har längre, ej permanenta, behov av en effektökning så kan termostatstyrda fläktar för forcerad kylning vara ett mycket enkelt och kostnadseffektivt alternativ. Fläktpaketen levereras kompletta inklusive styrutrustning. Finns i fyra olika effektstorlekar för torr- och gjuthartsisolerade transformatorer upp till 3150 kVA. Kontakta oss för offert.

Vibrationsdämparsystem

Ett enkelt sätt att förhindra att vibrationer från transformatorn fortplantar sig är att använda våra vibrationsdämpare. Placera en under varje hjul och saken är klar!
Finns i två storlekar för plana hjul upp till Ø 200 mm.

Kapslingar

Standardkapslingar i plåt för inom- eller utomhusuppställning, från IP21 och uppåt. Lackerade i kulör RAL 7032 (ljusgrå) som standard. Finns även i galvaniserat utförande eller aluminium. Med eller utan dörrar. Kan även specialanpassas med till exempel utgående lsp-skenor för enklare anslutning.

Övrigt

Tack vare vårt stora kontaktnät av olika leverantörer kan vi på begäran leverera det mesta inom transformatortillbehör. Exempelvis gasvakter eller tryckvakter, oljenivåvisare, torkapparater, kopplingslådor, strömtransformatorer etc.

Skyddskapsling IP21