Miljö Plus®-transformatorn slår nya rekord

De två senaste månaderna har inneburit ett rejält trendbrott för vår allra bästa lågförlusttransformator, Miljö Plus®. Den introducerades under 2011 och har sedan ökat i försäljning i en jämn men ganska långsam takt.

Men nu har det alltså hänt något.

Drygt 42% av de transformatorer vi sålt i december och januari har varit Miljö Plus® -varianten. Om man dessutom räknar med vår vanliga Miljö-variant så står dessa två typer för knappt 80% av försäljningen! Fantastiskt, tycker vi. Äntligen har de flesta kunder fått upp ögonen för att man både sparar pengar och miljö genom att välja en lågförlusttransformator.

Vi kommer naturligtvis att visa våra transformatorer på Elfack den 13-17 maj i Göteborg och fokus kommer att ligga på miljöanpassade typer. Något som alla kanske inte vet är att Miljö Plus®- transformatorn även finns som vätskeisolerad variant, företrädesvis med miljövänlig isolationsvätska, typ Midel eller FR3, men även med vanliga typer av oljor för den som föredrar detta. Mer information om denna variant kommer snart på vår hemsida.

Läs mer om om vår gjuthartsisolerade variant, eller kontakta oss här för mer information.